Üdvözöljük weboldalunkon!

Kezdő kép

                     Évről évre fejlődik, szépül a Tengerész Múzeum. Idén a  Tengerész Napjá-hoz, június 25.-éhez   kapcsolódóan új kiállítás nyílt, ami a Magyar Duna-Tengerhajózás történetét mutatja be.

https://www.youtube.com/watch?v=wNLgt2t7kak&t=18s       

               2016. augusztus 26.-27.-28.-án a múzeum területén megrendeztük az I. Veterán Tengerész Találkozót.

A film már mindenki számára hozzáférhető a YouTube-on:

https://www.youtube.com/watch?v=k9iGAK6uYMU

 

Nyitvatartás

Magellán 1519-ben a Föld körülhajózására indult, hogy ezzel is bizonyítsa, hogy a Föld gömb alakú.
Ő ugyan nem térhetett vissza, de egy hajó mégis körül tudta hajózni a Földet, s e hajó kapitányának címerében olvasható ez a mondat.
"Elsőként jártál körül engem."

Tengerész vagyok a szó valódi értelmében. Hivalkodás nélkül szolgálom a hajózás nemes ügyét, a szellemet, ami őseinket is vezérelte. Harminchat év tengerész szolgálat  után szélesebb körben is szeretném bemutatni azokat a tárgyakat, amelyeket tudatos gyűjtőmunkám eredményeként kerültek tulajdonomba. Reményeim szerint nem csak számomra érdekesek, hanem méltók arra, hogy az érdeklődők elidőzzenek előttük  és általuk egy újabb szeletet ismerjenek meg  a világból. Nem egy különleges darab igazi ritkaság, amivel máshol nemigen találkozni. Nem csak a  puszta szemlélődés lehetőségét  szeretném kínálni, ugyanis minden tárgynak kisebb-nagyobb története van, ami által hiteles bepillantást szeretnék nyújtani a tengerészélet mindennapjaiba. Hangsúlyt fektettem arra is,hogy Megtekinthetők lesznek képek, videók, hajózási dokumentumok és hajózási eszközök, személyes használati tárgyak. Törekvésem továbbá, hogy a látogatás  oldott legyen  és kedélyes, és sok minden kézbe vehető. A múzeum munkálataival  párhuzamosan parkot is létesítettünk, ahol kellemes környezetben  igazi kikapcsolódást szeretnék nyújtani az ide látogatóknak.